Belangrijk bericht

Beste trouwe lezers,

Dit is een belangrijke mail en ik hoop dat je dit kunt lezen tot het eind.

Je hebt gemerkt misschien dat ik een tijdje niet regelmatig heb geschreven. Dat komt omdat ik erg druk ben geweest met de lancering van mijn boek, de Klimaatalmanak.  Dat is nu uitgekomen in Nederland; een wereldwijd vrijwilligersinitiatief.

Ik heb besloten om vanaf nu voornamelijk te gaan schrijven over dingen die te maken hebben met het onderwerp klimaatverandering. Niets technisch, want daar weet ik te weinig van.

Wat dan wel? Het klimaat is zo ongeveer de grootste olifant  in de grootste porcelijnkast die er is. We weten allemaal dat het er is, maar we praten er soms liever niet over. Maar er is nog nooit een probleem weggegaan door er niet over te praten. Ik denk ook dat we meer met elkaar in gesprek kunnen.

Mijn berichten zullen ook niet meer elke dag komen, maar wel regelmatig. Ze zullen dan meer gaan over de redenen waarom we er meer over kunnen en zouden moeten praten. Omdat ik uit ervaring nu weet dat veel mensen er wel mee bezig zijn, maar niet goed weten wat ze kunnen doen en hoe.

Het kan echter ook gaan over gedrag, en waarom we het moeilijk vinden om dingen los te laten. Dat is een van de oorzaken van hoe het zover heeft kunnen komen. En niets menselijks is mij vreemd dus ik begrijp dat.

Ik heb er begrip voor als je nu denkt, dat hoeft van mij niet zo. Dan is het misschien beter als je je uitschrijft. Ik ben je heel dankbaar voor de tijd die je me hebt gevolgd.

Als je daarentegen denkt het wel even aan te willen zien, omdat jij klimaatverandering ook belangrijk vindt, dan blijf je gewoon even geabonneerd.

Afijn: dit is het boek waarvan ik co-auteur ben. Dit is niet bedoeld om te verkopen (ik verdien er niets aan) maar meer om te laten zien waarom ik dit nu besluit.

Ik wens jullie allemaal een fijne dag, met wat je ook doet en waar je ook bent.

Michel

 

woensdag 22 juni 2022