Elke dag Dierendag

We houden veel van onze huisdieren. Ze hebben een karaktertje, een ziel en vaak  maken ze volwaardig onderdeel uit van het gezin. Omdat ze een gezicht hebben, maniertjes en soms irritante eigenschappen. Net als wij mensen. Ik hoorde laatst iemand zeggen dat zij beter voor haar kat zorgt dan voor zichzelf.

En niet alleen honden, katten en konijnen worden sufgeknuffeld. Bijvoorbeeld ook ratjes, fretten en niet te vergeten paarden. Op Wereld Dierendag worden al deze dieren extra in het zonnetje gezet.

Hoe zou het zijn om, al is het maar één dag, aan al die dieren te denken die geen gezicht hebben. Omdat we ze nooit te zien krijgen. Althans niet voor ze verpakt in cellofaan in de supermarkt en vervolgens op ons bord liggen.

We kunnen al die dieren in nood helpen door vandaag geen vlees, kip of vis te eten. En als we dat overleven, doordat blijkt dat we ook zonder die overdaad kunnen, daar een gewoonte van te maken. Ook als het geen Dierendag is. Een paar dagen per week maakt al een groot verschil. Uit liefde voor alle dieren die we nooit te zien krijgen.

maandag 4 oktober 2021