“Ik kijk alleen maar even rond…’

Iemand vroeg me waarom ik elke dag een stukje schrijf.  Het is een privilege om dagelijks iets van waarde te kunnen delen.

Als je naar een winkel gaat en de verkoopster vraagt of ze kan helpen, dan is ons antwoord vaak; ‘ik kijk alleen maar even’. Dan ben je dus zonder bepaalde bedoeling aan het kijken.

Een goed voorbeeld van iemand die een bedoeling heeft is een chirurg. Zij heeft je niet per ongeluk opengemaakt. Zij heeft een probleem geïdentificeerd en door haar operatie heeft ze de bedoeling dat probleem op te lossen.

Actie, met voorbedachten rade, of we nu voor een bedrijf werken, of voor onszelf, het levert de brandstof om steeds beter werk te leveren. Omdat we van tevoren besloten wat de bedoeling was van wat we gingen doen.

Mijn bedoeling van dit blog is om iets te delen wat tenminste één lezer iets geeft om over na te denken. En wat waarde heeft. Persoonlijk is het ook een zoektocht naar de verschuiving die ik wil maken om de persoon te worden die ik wil zijn.

Dat kan door een aantal keuzes te maken maar makkelijker is door nieuwe gewoontes aan te leren. En één van deze gewoontes is elke dag te verschijnen met iets dat wat kan betekenen voor een lezer.

Gewoontes zorgen voor resultaat. Doelen zijn het resultaat. Maar een doel bereik je niet zonder gewoontes. Het doel om elke dag iets te schrijven en steeds wat te leren, is een gewoonte. Het bijproduct kan zijn dat ik mensen inspireer. Maar dat is wel de bedoeling.

zaterdag 11 september 2021