Michel

 

Op deze pagina schrijf ik elke dag over iets dat mij boeit en waarvan ik wat heb geleerd. Ik ben niet beroemd en verdien de kost als fotograaf.  Zo heb ik het voorrecht met veel inspirerende mensen en organisaties samen te werken.  Dat doe ik ruim 35 jaar en een bloemlezing staat op www.michelporro.com.

Porro betekent prei in het Italië, het geboorteland van mijn vader. Ik maak regelmatig een vuist voor dingen die ik bewonder of graag anders zou zien. Vandaar de prei.

Na voltooiing van mijn studie recht woonde ik in India en daarna tien jaar in Hong Kong.  In dienst van persbureau AFP. Vervolgens heb ik in verschillende delen van Azie gewerkt als fotograaf. Sinds 1999 woon en werk ik vanuit Nederland als portret- en reportagefotograaf.

Verder denk ik dat we met de aarde, het klimaat, de biodiversiteit en de mensheid een kant op gaan waar we niet blij van worden. Daarom heb ik samen met ruim 300 vrijwilligers uit meer dan 90 landen meegeschreven aan The Carbon Almanac, een handboek over klimaatverandering. Toen dat af was heb ik de Nederlandse Klimaatalmanak helpen lanceren. Een zinvolle ervaring om een boek over klimaatverandering met feiten, grafieken, tabellen, tekeningen, quotes, bronnen en acties te mogen maken. Royalty’s gaan naar boekaankopen voor goede doelen zoals onderwijsinstellingen.

Mijn partner en ik worden getolereerd door onze drie katten.  We wonen op tien minuten fietsen van het Noordzeestrand. Als het waait windsurf ik; een grote passie en uitlaatklep.

Ik heb geen banden met de bedrijven waar ik naar verwijs in sommige berichten.