Kenya is heel dichtbij

De Keniaanse boer en klimaatactivist Kisilu Musya plant bomen. In een ontroerende documentaire vertelt hij zijn verhaal over zijn strijd tegen de schadelijke effecten van klimaatverandering. Iedereen die een goed beeld wil krijgen van hoe de armste mensen ter wereld het meest worden getroffen door klimaatverandering, kan dit bekijken. Het is zowel alarmerend als hartverwarmend.

Op een avond, na een verwoestende overstroming, kijkt hij toe hoe insecten bezig zijn en doen wat insecten doen.

“Kleine insecten hebben veel werk verzet. Een indicatie dat ze genoeg voor zichzelf hebben geoogst, ondanks dat ze erg klein zijn.

Ze hebben de kracht om samen te komen en samen te werken. Als insecten beslissen over hun leven, vraag ik me af waarom mensen dat niet doen. Het is een indicatie dat we zeker niet serieus zijn met ons leven. We zijn niet serieus”.

Wat antwoord ik als iemand me vraagt ​​of ik klimaatverandering serieus meen?

dinsdag 19 april 2022