Lachen is beste medicijn

Lachen is vaak het beste medicijn als iets behoorlijk fout dreigt te gaan.

Door nalatigheid was ik niet goed voorbereid op een crash van de harde schijf van mijn laptop. Had geen handige recente backup gemaakt en vervolgens wist ik ook niet goed wat de procedure is om alles te herstellen.

Eerst is er ergernis, gevolgd door lichte paniek en dan gelatenheid..  Machteloos starend naar het apparaat moest ik opeens heel hard lachen. Hoe kan het toch zijn dat een machine zoveel macht over mij kan hebben.

Toen ik uitgelachen was zette ik alles op een rij en kwam tot de conclusie dat het allemaal zo vervelend niet is. Ik zag de humor wel in van mijn pogingen om de techniek de baas te willen zijn. Frustratie maakt dan plaats voor acceptatie en het inzicht van de betrekkelijkheid van alles.

De laptop heb ik weggebracht en het overgelaten aan de experts. En het was eigenlijk best wel lekker, een paar dagen geen laptop

woensdag 15 september 2021