Minder in 2021

Spullen kunnen veel plezier geven en een aantal hebben we ook zeker nodig. Nadat ik voor de zoveelste keer iets over Marie Kondo had gehoord, ben ik begonnen om elke dag wat dingen weg te doen. Niet zo neurotisch, maar op een gematigde manier.

Niet dat ik gehecht was aan al die potloden, pennen, t-shirts, versleten sokken, enveloppen, boeken die ik nooit meer zou lezen, pannen, souvenirs, brieven en tientallen andere objecten verstopt op plekken waarvan ik niet meer wist dat ze bestonden. Toch is het moeilijk om iets weg te doen. Ze zeggen dat mensen gevoeliger zijn voor verlies, dan dat ze blij worden van iets nieuws. En dat klopt wel denk ik.

Het blijkt dat het uitmesten van laatjes, planken, kastjes en dozen een hele rustgevende bezigheid is. En niet alles hoeft in één keer. Elke dag een beetje. Ik kan alles weer vinden omdat er minder is en na een maand was ik een derde van mijn spullen kwijt. Een geweldige manier om 2021 in te gaan.

dinsdag 29 december 2020