Om hulp vragen niet gelijk aan tot last zijn

Een ander iets (durven) vragen kan betekenen dat je iets geeft in plaats van iets wil hebben.

______________________________________

Ik stond in de rij bij de kassa. Een vrouw achter mij informeerde hoe ik dat lijnzaad eet. Ze zag mijn zakjes lijnzaad die inderdaad ongebroken zijn. Ik complimenteerde haar met deze uitstekende vraag. Inderdaad, lijnzaad wordt niet goed opgenomen als het niet gemaald of vermorzeld is. Ons lichaam kan dat niet goed verteren.

Omdat het veel werk is om dit met de hand te vermorzelen gebruik ik een goedkope koffiemolen van de Blokker. Die kost maar een tientje en doet het al jaren. Bij malen van lijnzaad vlak voor consumptie blijven de meeste voedzame stoffen behouden. Gebroken lijnzaad is al langer blootgesteld aan zuurstof waardoor het aan kracht inboet.

De vrouw was erg blij met mijn tip en ik merkte dat ik er ook vrolijk van werd. Iemand geholpen in de rij bij de kassa en wat kennis kunnen delen.

Iemand om hulp vragen kan dus betekenen dat je iemand een plezier doet. We zijn meestal niet tot last, hoewel we dat soms wel denken.

zaterdag 22 mei 2021