Oplossing voor burn-out en chronische vermoeidheid?

Zeer geinspireerd door deze podcast van topsprinter Patrick van Luijk. Het gaat over de verbetering van het herstelvermogen bij mensen met chronische vermoeidheid, burn-out en andere stress gerelateerde klachten. Een uiterst relevant onderwerp gezien de nieuwe aankondiging van de aanhoudende maatregelen.

Patrick van Luijk is voormalig topsprinter en behaalde de 6e plaats op de Olympische Spelen in Londen voor de 4x100m. Zijn bedrijf BioCheck stelt dat met haar, door de coronapandemie opgeklommen, eHealth systeem zorgwinst behaald kan worden op het gebied van de hierboven genoemde klachten. Als deelnemer van Biocheck zou door middel van het gebruik ademhalingsoefeningen in rust (herstelvermogen), burn-out voorkomen kunnen worden. Burn-out is een groot probleem in landen waar er aan informatie geen tekort is. Naast dat men in deze landen wakker wordt met een telefoon in de hand, zijn mensen onderworpen aan verwachtingen van de prestatiemaatschappij. BioCheck gaat voor een duurzame oplossing door het herstelvermogen te verbeteren en daarmee het lichaam belastbaarder te maken in tijden van stress.

Wat mij aanspreekt is de opening kunnen vinden hoe we deze uitdagingen in de toekomst kunnen signaleren en voorkomen. Voor toekomstige patiƫnten, toekomstige generaties, en niet te vergeten: onszelf.

maandag 29 maart 2021