Twee maal daags tijdelijk blind

Door verstopte traankliertjes zie ik soms vaag. De oogarts informeert dat er niets ernstigs aan de hand is en schrijft een vettige oogdruppel voor. Na indruppelen zie ik 5 minuten vrijwel niets. Wel licht en donker, maar verder is alles vaag en volstrekt onduidelijk.

Die paar minuten kan ik dus niets doen, behalve mij zeer gelukkig wanen in de wetenschap dat dit een tijdelijke blindheid is. En dat het weer goed komt.

Het is het enorm verrijkende ervaring. Hoe gelukkig ben ik dat ik kan zien. Zoveel mensen zijn blind of hebben een andere handicap waarvan we de implicaties niet kunnen voorstellen. Twee maal daags tijdelijk blind zijn is een wakeup call en een inspiratie die me herinnert aan het feit dat ik van groot geluk mag spreken.

woensdag 26 april 2023