Wapen tegen infecties

Als geïnteresseerde in eenvoudige dingen die me helpen gezonder te worden, kwam ik een onderzoek tegen over regelmatig bewegen en (licht) sporten. Zeker in het licht van de recente ontwikkelingen op het gebied van luchtwegaandoeningen vond ik dit interessant.

Mensen die regelmatig sporten, dwz 5 of meer dagen per week, hebben een 46% lagere kans om verkouden te worden dan mensen die een doorgaans zittend bestaan leiden. Onder deze groep vallen mensen die 1x per week of minder sporten. Dat betekent dat regelmatig bewegen leidt tot de helft minder virale infecties. En als ze dan ziek worden, dan is dat met veel minder heftige gevolgen. Bovendien is het aantal ziekdagen 41% minder.

Dit zette me wel aan het denken over wat ik zelf kan doen om me weerbaarder te maken.

maandag 13 december 2021