Airmiles, nog meer spullen of doneren?

Bij de supermarkt kreeg ik bij afrekenen de aanbieding om wat Airmiles te verzilveren voor 1 euro korting. Daar ga ik uiteraard niet op in, omdat ik mijn verdiende Airmiles al jaren automatisch doneer aan Stichting Aap. Dat dacht ik tenminste. Nu blijkt dat Airmiles dit niet meer doet, vanwege nieuwe wettelijke regelgeving kennelijk. Alle opgespaarde (en dus niet aan Aap gedoneerde Airmiles) zijn verloren gegaan.

Vandaag heb ik het beetje Airmiles dat ik heb opgespaard via de website handmatig aan Stichting Aap gegeven.

Het blog van Seth Godin over de achtergrond van het grote Amerikaanse feest Thanksgiving spoorde mij aan om hier even in te duiken. Ik wilde namelijk een deel van mijn saldo aan het door hem genoemde doel https://miles4migrants.org/ schenken.  Dat staat Airmiles Nederland niet toe.

De website van Airmiles in Nederland heeft gelukkig ook een aantal goede doelen die we kunnen steunen. Is het in deze tijd, met de Kerst in aantocht, een idee eens te kijken of we in plaats van kopen kunnen schenken. Met Airmiles is dat heel makkelijk.

zaterdag 13 november 2021