Ben je druk of slim?

Slimme mensen zijn zelden druk en drukke mensen zijn zelden slim.

Een uitspraak van de aan Harvard opgeleide Chinese filosoof Lin Yutang die ook waarnam dat drukke mensen vaak ook minder vriendelijk of gelukkig zijn.

Pico Iyer legt in zijn boek De kunst van de stilte uit dat de mens genetisch en evolutionair niet is ontworpen om te leven met een snelheid die door machines wordt bepaald. Volgens hem ligt de oplossing in onszelf. Het is meer dan tijd voor stilte en reflectie om opnieuw de juiste focus te krijgen op al onze ervaringen. De kunst van stilte gaat niet over meditatie, maar over (geestelijke) gezondheid en het vinden van de juiste balans. Dit boek is een kans om de dingen opnieuw in perspectief te zien.

We kunnen ervoor kiezen om het moment voor te zijn dat je gedwongen met die levensles geconfronteerd wordt. Bijvoorbeeld een onverwacht auto ongeluk, of een geliefde die ernstig ziek wordt.

Bewust ├ęcht tijd voor onszelf maken is als nooit tevoren zo belangrijk. Het boek van Iyer, de bekende reizende auteur, geeft veel handvatten die makkelijk zijn te begrijpen en uit te voeren.

zaterdag 23 januari 2021