De eerste indruk is vaak bepalend

Deze week was ik bij een grote organisatie om een paar foto’s te maken. Daar werd ik ontvangen door een uitermate vriendelijke receptioniste en met mijn naam aangesproken omdat zij in het systeem zag wie ik was en zij mij verwachtte. Vervolgens kreeg ik koffie en mocht even wachten op mijn contactpersoon. Ik voelde mij op mijn gemak en welkom.

Dit lijkt weinig bijzonder, en toch is dit het wel. Ik kom bij veel bedrijven en het is opvallend hoe de manier waarop gasten worden verwelkomd kan verschillen.

De ontvangst is de eerste indruk. Deze zet de toon en kan zelfs bepalend zijn voor hoe we ons voelen bij het verloop van wat er komen gaat. Bovendien kan de eerste indruk een blauwdruk zijn voor hoe mensen binnen een organisatie met elkaar en met klanten omgaan.

Welke eerste indruk maken wij?

vrijdag 22 september 2023