De manier waarop je iets doet, is hoe je alles doet

De manier waarop je iets doet, is de manier waarop je vrijwel alles doet. Een vaak gehoorde uitspraak die wel klopt eigenlijk. Ik hoorde deze het eerst 20 jaar geleden van T. Harv Eker. Er zijn later talloze blogs en zelfs boeken over geschreven. En niet zonder reden.

Als je eerlijk bent tegenover jezelf dan zie je patronen die doorsijpelen in alle aspecten van je leven en in hoe je dingen aanpakt. Van tandenpoetsen tot hoe je in een rij staat te wachten. Van hoe je schoonmaakt (of niet) tot op welke manier je je tijd besteedt en waaraan.

Succes, prive én zakelijk, is afhankelijk van je mindset. Bedrijven of mensen falen doorgaans niet. Ze stoppen simpelweg als het lastig wordt.

Volgens Eker is het zaak om die weinig behulpzame of destructieve patronen te herkennen en dan bereid te zijn deze te vervangen door andere.

Het geheim schuilt volgens hem in ontleren. We zijn waar we zijn omdat we min of meer dag in dag uit hetzelfde doen. Ons oude denken heeft ons gebracht waar we nu zijn. Als we iets anders willen, dan moeten we iets anders doen. Zo simpel is het.

dinsdag 7 september 2021