Een nuchtere kijk op voeding

We weten allemaal hoe belangrijk voeding is. Er zijn twee hindernissen. Wanneer besluiten we om de juiste dingen te gaan eten en de foute te laten staan? En; hoe kunnen we vervolgens de verleiding weestaan? Een beetje kennis op een leuke manier gebracht doet wonderen.

Niet roomser dan de Paus. Je hoeft niet meteen allesĀ  te weren. Ineke Haisma heeft een alleraardigst boekje geschreven: Een Nuchtere Kijk op Voeding, NoCx. Kost nog geen tientje. Zelfs kinderen vanaf een jaar of 12 snappen wat erin staat en ze vinden het nog leuk ook.

In slechts 44 pagina’s wordt het menselijk lichaam uitgelegd en welke brandstof we waarvoor nodig hebben. In een benzine auto gooi je ook geen diesel. Een paar kernbegrippen: cel, suikers en koolhydraten, transvetten, e-nummers en bestrijdingsmiddelen, wel of niet biologisch, genetisch gemanipuleerd, kweekvis en andere zaken. Een volgend bezoek supermarkt kan er opeens heel anders uit gaan zien.

Niet eerder haalde ik uit zo’n dun boekje zo veel zinvolle informatie. Een aanrader, vooral als je kinderen hebt. Die doen wat grote mensen doen.

donderdag 19 november 2020