Ons belangrijke project

Sinds oktober werk ik mee aan The Carbon Almanac die wereldwijd wordt gepubliceerd. De Nederlandse versie heet De Klimaatalmanak. We komen uit op 21 juni 2022. In aflevering 4 van deze PODCAST word ik geinterviewd samen met een Italiaanse en een Amerikaanse vrijwilliger.

 

Ons team bestaat nu uit bijna 2000 mensen uit 91 landen, allemaal vrijwilligers. Online verbonden maken we een geïllustreerd boek met feiten, tabellen en geschiedenis en meer over de klimaatcrisis. Initiatiefnemer Seth Godin legt het kort uit.

Om de Klimaatalmanak ook op 21 juni te kunnen lanceren heeft onze geweldige uitgever Haystack een team van schrijvers, vertalers en andere professionals bereid gevonden eveneens vrijwillig mee te werken.

Elke euro van het voorschot en onze royalties van Penguin gaan naar promotie. Ons enige doel is om de conversatie te veranderen, (of zelfs een conversatie te kunnen voeren) over ons systemische antwoord op de klimaatcrisis. Het is nog niet te laat maar we moeten wel nu beginnen.

Het boek heeft 97.000 woorden, maar dit is nog maar het begin. Er is een gratis e-book voor kinderen, voor docenten en een fotoboek. Er worden podcasts gemaakt en er komt een dagelijkse e-mail met feiten, tips en ideeën over wat we  kunnen doen.

We zijn er ook om organisaties te helpen om een verschil te maken. Hoe kan ons team en ons werk jou helpen?

Op onze gezondheid en gemoedsrust.

zaterdag 2 april 2022