Voor als het even tegenzit

Omgaan met grote tegenslagen is iets waar niet iedereen goed in is. Zekere als alles tegen lijkt te zitten. Het gaat er juist dán om te beseffen dat het niet belangrijk is wát er gebeurt maar hoe je erop reageert.

De Amerikaan Brian Banks werd in 2002 onschuldig veroordeeld voor aanranding en zat vele jaren vast.  Zijn hele wereld en een veelbelovende carriere als football speler stortten in.

In de gevangenis werd hij begeleid door een psycholoog gespeeld door Morgan Freeman. Deze geeft Banks het boekje van James Allen; As a Man Thinketh, of de Nederlandse e-book versie Zoals een Mens Denkt.

Er stond heel veel op het spel en alles leek tegen Banks gekeerd te zijn. Ik had dit boekje al eerder gelezen en zie nu voor het eerst een praktische toepassing in de vorm van het verhaal en deze film. Persoonlijk denk ik dat deze klassieker As a Man Thinketh in de top 10 aller inspiratie- en motivatieboeken staat.  Als je de kans hebt kijk dan ook de film. Van begin tot eind boeiend, goed acteerwerk en bovenal een film die bijblijft en inspireert. Voor als het even tegenzit.

donderdag 1 juli 2021