Voor jezelf zorgen

Geïnspireerd door een blog van Rohan Rajiv over wat het betekent om goed voor jezelf te zorgen ben ik het wel eens met zijn volgende richtlijn.

(1) Slaap: Tenminste 7 uur per dag.

(2) Bewegen: Mijn variant is 7.000 – 10.000 stappen per dag flink doorwandelen. Dat is 30 minuten. En proberen elke dag 10 minuten krachttraining te doen. Kan bij wijze van spreken met goedkope Lidl kettle bells of een ‘T-Rex’ die je achter een deur hangt om allerlei oefeningen te doen.

(3) Eten: Elke dag fruit in combinatie met intermittend vasten. Dat is 12-15 uur niet eten na het avondeten. En veel groente.

(4) Boeken: Meer lezen en bewuster omgaan met mobiele telefoongebruik.

Niet alles lukt. Ook ik kom niet altijd aan 7 uur en die verdraaide telefoon blijft een dingetje. Het intermittend vasten gaat goed. Ik merk dat ik veel meer voor elkaar krijg als ik niet meteen een enorm ontbijt achter de kiezen heb. En meer groente en fruit is geen probleem, het is gewoon lekker.

maandag 4 april 2022